Godišnja izložba Odelјenja za dizajn Beogradske politehnike 2020.

SNAGA INTERAKCIJE

Ove godine Beogradska politehnika s obzirom na situaciju, organizuje prezentaciju studenskih radova Odelјenja za dizajn u okviru virtuelne izložbe kao integralni deo nastavnog procesa. Naslovna tema ovogodišnje izložbe studentskih radova „Snaga interakcije“ odnosi se na uspostavljanje međusobnog uticaja i povezivanja. Reč interakcija potiče od latinskih reči „inter“- između i „agere” - delovati, i ukazuje na uspostavljanje odnosa međuzavisnosti, uzajamnog dejstva i akcije. U ovom slučaju misli se na međusobni uticaj dizajnerskih studijskih programa, ali i nastalih studentskih radova i posmatrača odnosno konzumenata umetnosti i dzajna, kao zajedničkih učesnika u stvaranju vrednosti i značaja različitih dizajnerskih praksi i profesija.

Predstavljeni su studenti Odeljenja za dizajn osnovnih studija, sa četiri akreditovana studijska programa: Grafički dizajn, Dizajn industrijskih proizvoda, Modni dizajn proizvoda od kože, Koncept i karakter dizajn i master strukovnih studija Grafički dizajn. Prikazuju se najbolji radovi i kreacije iz umetničkih predmeta sa sva četiri studijska programa. Izložba je od velikog značaja za sam nastavni proces kao vrednovanje i praćenje rada čitave jedne generacije studenata. Savremena stremljenja iz oblasti dizajna, pojave i upotrebe novih tehnologija i materijala, sve masovnijeg korišćenja digitalnih tehnologija u dizajnu i zahteva tržišta, podstiču nas osavremenjavanju i podizanju kvaliteta nastave. Takođe, obavezuju da studente u skladu sa njihovom kreativnošću pripremamo za današnje tržište. Izložba je prilika da vrednujemo naše pedagoške sposobnosti u negovanju mladih talenata, kroz njihov rad u klasičnim likovnim tehnikama i digitalnim tehnologijama.

Ovom manifestacijom podstičemo studente na još veća angažovanja u svom kreativnom radu. Ukazujemo javnosti na mlade talente i upoznajemo buduće studente sa Beogradskom politehnikom i studijskim programima na Odeljenju za dizajn.

Prof. dr um Jelena Jocić

Copyright © Sva prava zadržana | Virtuelna galerija Beogradske politehnike